Aktuelnosti


U nastavku pogledajte najnovija dešavanja u poslovanju firme CET Energy.


Potpisan Ugovor za izgradnju TS 110/10 kV IGM Trejd

CET Energy je kao lider Konzorcija potpisao Ugovor za izgradnju TS 110/10 kV IGM Trejd sa Investitorom IGM TREJD d.o.o., Kavadarci, R.S. Makedonija.

Predmet Ugovora je isporuka opreme koja obuhvata sistem zaštite i upravljanja i ostale kompletne sekundarne opreme.

Predmet ugovorenih radova su inžinjering i elektromontažni radovi na kompletnom objektu.

UČEŠĆE NA 15. SAVJETOVANJU BH K/O CIGRE

U periodu od 17.10.2021. do 20.10.2021. na 15. Savjetovanju BH K/O CIGRE predstavljen je EGO - sistem pametnih punionica za električna vozila koji uključuje opremu za punjenje sa funkcijama rezervacije i pametnog obračunskog sistema.

EGO je razvijen kroz projekat: „Poticaj razvoju novih tehnologija električne mobilnosti u BiH“ u saradnji sa međunarodnim partnerom IMPLERA d.o.o. Slovenska Bistrica, te uz finansijsku podršku Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH.

Više informacija o EGO sistemu pametnih punionica za električna vozila možete dobiti odabirom „EGO-CHARGING“ na vrhu stranice te putem kontakt forme na web stranici CET Energy d.o.o.

Web stranica Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH: www.fzofbih.org.ba

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost CET Energy d.o.o. Sarajevo i ne predstavlja nužno stav Fonda za zaštitu okoliša FBiH

POTPISAN UGOVOR S FONDOM ZA ZAŠTITU OKOLIŠA FEDERACIJE BIH

Dana 08.04.2021. potpisan je Ugovor o korištenju finansijskih sredstava s Fondom za zaštitu okoliša Federacije BiH i međunarodnim partnerom Implera d.o.o. Slovenska Bistrica, za realizaciju projekta pod nazivom “Poticaj razvoju novih tehnologija električne mobilnosti u BiH”. Ukupna vrijednost projekta je 1.000.860,00 KM, a Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH učestvuje u finansiranju sa 500.000,00 KM. Projekat će biti realiziran u periodu od 12 mjeseci.

Cilj projekta je razvoj i pokretanje domaće proizvodnje punionica za električna vozila (AC i DC, različitih snaga punjenja). Proizvodnja prvih punionica se očekuje već u drugoj polovini 2021. godine.

Više informacija o projektu možete dobiti putem kontakt forme na web stranici CET Energy d.o.o.

Web stranica Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH: www.fzofbih.org.ba

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost CET Energy d.o.o. Sarajevo i ne predstavlja nužno stav Fonda za zaštitu okoliša FBiH.

Teltonika predstavlja CET Energy projekat

Sistem prikazan na zvaničnoj stranici firme Teltonika:

https://teltonika-networks.com/about-us/real-life-solutions-from-our-partners-part-1/

 

Siemens ponovo prepoznaje firmu CET Energy kao kompaniju koja donosi rješenja kupcima s visokom stručnošću.

Siemens je prepoznao CET Energy kao kompaniju koja donosi svoja rješenja kupcima s visokom stručnošću. Ovog puta istaknuta je efikasna integracija mrežnih uređaja serije RuggedCom.

Za više informacija zvanični Siemens članak: https://references.siemens.com/api/v1/attachment?uri=/Attachments/Record-20344/Reference_article.pdf

 

Uspješno implementiran sistem pametne rasvjete u sarajevskoj ulici Bistrik

Sistem pametne rasvjete u sarajevskoj ulici Bistrik u realizaciji CET Energy, koristi najnovija tehnološka rješenja kako bi kako bi osigurao pouzdan, energetski efikasan i automatizovan sistem pametne rasvjete.

Sistem pametne rasvjete, kojim je zamjenjena stari sistem rasvjete, osigurava uštede u potrošnji sistema na predmetnoj lokaciji i do 100%, te mogućnost daljinskog upravljanja sa svakim rasvjetnim tijelom u realnom vremenu. Sistem značajno olakšava proces održavanja s obzirom da je moguća automatska detekcija svjetiljki u kvaru, te time doprinosi dodatnim uštedama.

 

Uspješno implementirani sistemi pametnog parkinga i nadzora kvaliteta zraka u Sarajevu

Pametni parking sistem u realizaciji CET Energy, koristi najnovija tehnološka rješenja kako bi na pouzdan način detektovao slobodna parking mjesta u sarajevskim ulicama Brodac i Bistrik. Sistem informiše vozače i vlasnike parkinga o trenutnom stanju zauzetosti parking mjesta te nudi potpunu kontrolu i statističke pokazatelje vlasnicima parkinga.

https://www.klix.ba/biznis/cet-energy-uspjesno-implementirao-smart-parking-i-smart-airquality-sisteme-u-sarajevu/210112024

Sistem predstavlja početak rješavanja saobraćajnih gužvi prouzrokovanih traženjem parkinga. Implementirani projekti u svijetu su pokazali da time dolazi do značajnog smanjenja zagađenja zraka. Po uzoru na svjetska rješenja, građani Sarajeva i njegovi posjetioci će štedjeti vrijeme prilikom traženja slobodnog parking mjesta.

CET Energy kompanija, zahvaljujući dugogodišnjim iskustvom, je uspješno realizovala projekte sa najzahtjevnijim tehničko-tehnološkim izazovima u području elektroenergetskog sektora i industrijskih telekomunikacionih sistema. Svojim društveno odgovornim i profesionalnim djelovanjem firma je dobila značajnu podršku  relevantnih institucija i nadležnog kantonalnog ministarstva na ovom projektu ( https://ms.ks.gov.ba/aktuelno/novosti-sa-vlade/sarajevo-docekuje-2021-godinu-sa-novim-pametnim-parking-sistemom-u-ulicama-brodac-i-bistrik ). I na ovom, kao i brojnim drugim projektima, sistem je razvio i implementirao tim mladih inžinjera elektrotehnike na čelu sa direktorom Arminom Selimićem. U projektu pametnog parkinga kompanija je opravdala ukazano povjerenje, a Bosna i Hercegovina dobila prvo domaće rješenje on-street sistema pametnog parkinga.

Ovaj projekat je ujedno i poziv svim zainteresovanim stranama koje imaju za cilj pouzdan, fleksibilan i skalabilan nadzor i upravljanje parking prostorima, da se obrate firmi CET Energy, jedinoj kompaniji u Bosni i Hercegovini sa referencama u realizaciji on-street pametnog parkinga i unaprijede svoju parking uslugu i doprinesu održivoj sredini.

Pored pametnog parkinga, CET Energy je uspješno realizovao projekat pametnog nadzora zagađenja zraka na lokacijama ulica Brodac i Bistrik u Sarajevu. U toku je realizacija pametne rasvjete na području Sarajeva također u sklopu ovih projekata. Portofolio CET Energy pametnih usluga uključuje pametni parking, pametna rasvjeta, pametni nadzor zagađenja zraka, te pametni otpad. Ovo je ujedno i poziv svim zainteresiranim javnim institucijama i privatnim kompanijama koje žele da unaprijede svoj segment poslovanja sa pametnim rješenjima da nas kontaktiraju u cilju dobijanja personaliziranih rješenja u skladu sa svjetskim trendovima.

 

Siemens je prepoznao firmu CET Energy kao kompaniju koja donosi rješenja kupcima s visokom stručnošću.

Siemens je prepoznao CET Energy kao kompaniju koja donosi svoja rješenja kupcima s visokom stručnošću.

Za više informacija posjetite službenu Siemens press web stranicu: https://press.siemens.com/global/en/news/siemens-technology-enables-reliable-operation-transformer-station-sarajevo

 

Potpisan ugovor za realizaciju projekta “Nabavka usluga servisa zaštitno -upravljačkih uređaja”

Dana 22.05.2020. potpisan je Ugovor o realizaciji projekta "Nabavka usluga servisa zaštitno -upravljačkih uređaja" sa Elektroprenosom BiH.